2011. november 30., szerda

Vadas József: A magyar art deco - Jelenlegi ára: 3 470 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A magyar art decoA könyv listaára: 3990 Ft. Leírás:
Az art deco nemzetközi jelentőségét összefoglaló műve után a szerző ebben a könyvében a stílus magyarországi kialakulását, jellemzőit, meghatározóit és terjedését, elhalását mutatja be. Az izmusokkal egy időben kialakult irányzat megkülönböztető nevét 1925-ben, Le Corbusiertől kapta egy világméretű iparművészeti kiállításon. A luxus (is) mindenkié hirdeti az art deco. írja a szerző a Magyarországon a szecesszióból kinövő, a népi hagyományokat és a kortárs irányzatok elemeit is beépítő, egyszerűséget, zárt mértani tömegeket formázó, ugyanakkor a szerkezetet is éreztető, nagyvonalú, játékos és egyéni formákat, díszítményeket, színeket használó stílusról, melyet 1966 óta igyekeznek a művészettörténészek visszakutatni, rekonstruálni. Vadas József bemutatja az art deco meghatározó itthon maradt és külföldre távozott művészeinek pályáját, megismerjük Lajta Béla (Parisiana mulató ma Új Színház) épületeit, Maróti Géza bútorait, Ferenczy Noémi gobleinjeit, Scheiber Hugó festményeit, Kaesz Gyula lakásbelsőit, Gorka Géza játékos kisplasztikáit, Vedres Márk szobrait. A korra jellemző moziipar, a szórakozás, csillogás vágya és a létrejött csodálatos terek (Domány Ferenc: Brodway mozi Kozma Lajos: Átrium mozi), formák (242-es vonat, Árpád motorvonat), divat és a plakátok jól érzékelhetők a sok jó minőségű színes fényképről. Az olvasmányos stílusban megírt könyv utolsó fejezete az art deco utóéletéről és mai követőiről tudósít. A kiadvány végén jegyzetek, irodalom, képjegyzék és névmutató található. ISBN: 963-13-5408-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 470 Ft

Az aukció vége: 2011-12-02 00:25
. Vadas József: A magyar art deco - Jelenlegi ára: 3 470 Ft

Fontos